Leverantörer

    Utvalda leverantörer


    Våra leverantörer är samtliga utvalda med stor omsorg.

    Samtliga delar vår filosofi att det vi äter bör vara bra för både människa och natur och innehålla
    så få tillsatser som möjligt. Vi har letat upp odlare och producenter som tillverkar sina produkter
    småskaligt och lokalt och i de allra flesta fall ekologiskt.

    Vi är stolta över att presentera våra utvalda och handplockade leverantörer.




    MARQUÉS DE VALDUEZA
    Familjen Álvarez är en av Spaniens mest inflytelserika familjer. Sedan cirka 500 år har man 
    odlat oliver på en av släktens gårdar, Perales de Miraflores som ligger nära staden Mérida
    i regionen Extremadura, sydvästra Spanien.
    Gårdens olivoljor tillhör landets toppskiktet av olivoljor och har rankats bland världens främsta.
    Förutom Extra Virgin olivoljor producerar man vin och rödvinsvinäger.

    Vetus

    VETUS
    Vår balsamico tillverkas av producenten Vetus i Nonatola utanför Modena.
    Vetus balsamico är av högsta kvalitet och finns i olika årgångar med skiftande karaktär.
    Man producerar både traditionell balsamico  (Aceto Balsamico Tradizionale di Modena) och
    yngre balsamico utan tillsatser.

    Mancino

    MANCINO
    Familjen Mancino, en av våra minsta producenter, finns i den lilla staden Gioia del Colle i Puglia,
    Italiens klack. Landskapet är vackert och exotiskt och helt olikt norra Italiens vyer.
    Man tillverkar naturella Extra Virgin olivoljor och smaksatta Extra Virgin olivoljor ekologiskt och
    enbart av naturliga råvaror. Familjen producerar även pasta och taralli i liten skala.

    Villa Zottopera

    VILLA ZOTTOPERA
    Giuseppe Rosso´s familj har odlat sina oliver i många generationer.
    Giuseppe är oerhört kvalitetsmedveten och hans välrenommerade olivolja har vunnit flera
    priser och utmärkelser.
    Från regionen Ragusa med sitt kuperade landskap vid Siciliens sydspets kommer gårdens
    prestigeolivolja Rosso “Cru Nero” är ekologiskt certifierad och pressas av gårdens oliver
    som växer i Chiaramonte Gulfis backiga landområden.

    Ximénez-Spínola
    XIMÉNEZ-SPÍNOLA
    Gården Ximénez-Spínola har producerat vin i över 300 år öster om Jerez i den spanska regionen Cádiz.
    José Antonio Zarzana, åttonde generationens vinmakare i familjeföretaget producerar idag söta viner
    samt en 25 år lagrad PX-vinäger som ärav exceptionell kvalitet.

    Disisa
    DISISA
    Gården Disisa ligger på Sicilien, i området Monreale (en provins i Palermo). I över hundra år
    har gården Disisa tillhört familjen Di Lorenzo. Man producerar förutom vin naturell olivolja och
    olivolja smaksatt med gårdens egna örter.

    Convivia
    CONVIVIA
    Convivia i Catania på sydöstra Sicilien har specialiserat sig på medelhavsdelikatesser med fokus
    på lokala råvaror från ön. Utvalda produkter för matentusiaster som älskar äkta, italienska smaker.

    Murray River Salt

    MURRAY RIVER SALT
    Murray River rosa gourmetflingsalt skördas i rena underjordiska vatten i Murray-Darling i närheten
    av Mildura. Genom att pumpa ur salthaltigt vatten från saltdrabbade områden hjälper man till att
    rädda miljön genom att minska salthalten i marken. Murray River rosa gourmetflingsalt åtnjuts av
    finsmakare världen över. Murray River Salt har vunnit flera utmärkelser och uppskattas och används
    av framstående kockar i Australien och internationellt.


    La Chinata
    LA CHINATA
    Vår producent La Chinata har tagit fram ett sortiment av spanska kvalitetsdelikatesser
    "La Chinata Selection". Man har ett brett urval av gourmetprodukter som vinäger, honung,
    salt, tilltugg och choklad.


    Filippi & Martini

    FILIPPI & MARTINI
    Familjerna Filippi & Martini i Taggia, Ligurien har odlat oliver och framställt olivolja
    i över 100 år för personligt bruk. Man har tagit hand om sin mark och sina olivträd
    med kärlek, hängivenhet, passion och tålamod.
    Familjetraditionen har gått i arv från generation till generation och produktionen av
    högkvalitativ olivolja har fortsatt att växa. Vännerna Gianni Filippi och Massimo Martini
    delar passionen för sin mark och sin olivolja.

    La Masrojana
    LA MASROJANA
    La Masrojana har specialiserat sig på framställning av regionala oliver från regionerna Priorat,
    Ribera d'Ebre och Terra Alta. Man producerar specialiteter som ekologiska Arbequina och Empeltreoliver
    samt olivpaté på dessa olivsorter. Produkterna är utvecklade efter de äldsta metoder som används i
    regionen och tillverkningen har förts vidare från generation till generation.


    Guerzoni
    GUERZONI
    Familjen Guerzoni tillverkar unik balsamico och vinäger. De är den enda producenten i Italien vars
    gård är ekologiskt och biodynamiskt certifierad (Demeter). Man var också den första balsamico-
    producenten som blev ekologiskt certifierad.
    Alla produkter är helt utan tillsatser och druvorna odlas med största respekt för jord och natur.
    I sortimentet finns årgångsbalsamico, vit balsamico, crema di balsamico, druvmust, röd- och
    vitvinsvinäger.


    Filotea
    FILOTEA
    Filoteas äggpasta tillverkas hantverksmässigt i regionen Marche. Man väljer de bästa råvarorna
    och långtidstorkar sin pasta vilket ger den en rustik pasta med fin uppsugningsförmåga.
    I sortimentet finns olika långa pastasorter, fullkornspasta, dinkelpasta och pasta med naturliga
    smaker som tryffel, citron, chili och pasta med bläckfiskbläck.

    Sarabar
    SARABAR
    Sarabar importerar sällsynt peppar och kryddor från de bästa plantagen runtom i världen.
    Peppar och kryddor transporteras omedelbart till Frankrike med flyg. På så sätt kan Sarabar
    erbjuda produkter i mycket färskt skick.
    Sarabars kryddor håller en exceptionell kvalitetsnivå och man har ett nära samarbete med små odlare.

    Erbjudanden
    Erbjudanden
    Jetshop e-butik
    Här kan du skapa erbjudanden som du kan koppla till unika produkter.
    Senast köpta produkter
    Marqués de Valdueza, spansk prisbelönt Extra Virgin olivolja från Extremadura.
    Marqués de Valdueza 250
    125 kr
    Svart olivpaté med röd chili
    Svart olivpaté med röd chili
    45 kr
    Äppelbalsamico
    Äppelbalsamico
    79 kr
    Det koreanska köket
    Det koreanska köket
    200 kr

    Paul Svensson i samarbete med OLIOLI

    OLIOLI i samarbete med Arirang

    Om olivolja

    Matinspiration från OLIOLI

    OLIOLI - återförsäljare & Restauranger

    Snabba leveranser Trygga betalningar Fri frakt över 499 kr