Semifreddo med tonkaböna & mandelcréme

Semifreddo är superenkel att göra. Underbart god med vår mandelcréme och tonkaböna, en riktig smakhit.
Frys in och ta fram lagom till desserten och servera med något gott. Jag har valt att garnera med vårt
toscanska kex Cialde di Montecatini, bär och salt karamellsås men välj något du själv gillar.


Semifreddo med tonkaböna & mandelcréme


Ingredienser
4 st ägg
1,5 dl strösocker
4 dl vispgrädde
cirka 1-1,5 dl Convivia Mandelcréme (rumstempererad)
1 dl skållad, hackad mandel
1/2-1 tonkaböna

Gör så här
Separera äggulorna från äggvitorna (undvik att äggula kommer med bland äggvitorna).
Vispa äggulor och strösocker fluffigt i en bunke.
Vispa grädden luftig i en annan bunke och vänd ned den i äggsmeten.
Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum i en torr och ren bunke.
Vänd försiktigt ned äggvitorna i äggblandningen.
Rör försiktigt ned mandelcrémen i bunken.
Ta 1 dl créme om du vill ha mindre smak och 1 1/2 dl om du önskar mer smak.
Riv ned en halv tonkaböna, var försiktig för tonkabönan har en väldigt intensiv smak.
Du kan även välja att enbart riva över tonkabönan vid servering.
Klä en form, cirka 10 x 25 cm med plastfolie.
Fyll formen med smeten.
Strö över den hackade mandeln.
Ställ i frysen i minst 4 timmar så att semifreddon är halvfryst vid servering.
Servera med färska bär, och något gott crunchigt och kanske en salt karamellsås.

Erbjudanden
Erbjudanden
Jetshop e-butik
Här kan du skapa erbjudanden som du kan koppla till unika produkter.
Senast köpta produkter
MancinopastaLinguine
Linguine
48 kr
Italiensk, hantverkstillverkad durumvetepasta från familjen Mancino
Pennoni
48 kr
MancinopastaSpaghetti
Spaghetti
48 kr
Pistagecréme
Pistagecréme
95 kr

Paul Svensson i samarbete med OLIOLI

OLIOLI i samarbete med Arirang

Om olivolja

Matinspiration från OLIOLI

OLIOLI - återförsäljare & Restauranger

Snabba leveranser Trygga betalningar Fri frakt över 499 kr