Semifreddo med tonkaböna & mandelcréme

Semifreddo är superenkel att göra. Underbart god med vår mandelcréme och tonkaböna, en riktig smakhit.
Frys in och ta fram lagom till desserten och servera med något gott. Jag har valt att garnera med vårt
toscanska kex Cialde di Montecatini, bär och salt karamellsås men välj något du själv gillar.


Semifreddo med tonkaböna & mandelcréme


Ingredienser
4 st ägg
1,5 dl strösocker
4 dl vispgrädde
cirka 1-1,5 dl Convivia Mandelcréme (rumstempererad)
1 dl skållad, hackad mandel
1/2-1 tonkaböna

Gör så här
Separera äggulorna från äggvitorna (undvik att äggula kommer med bland äggvitorna).
Vispa äggulor och strösocker fluffigt i en bunke.
Vispa grädden luftig i en annan bunke och vänd ned den i äggsmeten.
Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum i en torr och ren bunke.
Vänd försiktigt ned äggvitorna i äggblandningen.
Rör försiktigt ned mandelcrémen i bunken.
Ta 1 dl créme om du vill ha mindre smak och 1 1/2 dl om du önskar mer smak.
Riv ned en halv tonkaböna, var försiktig för tonkabönan har en väldigt intensiv smak.
Du kan även välja att enbart riva över tonkabönan vid servering.
Klä en form, cirka 10 x 25 cm med plastfolie.
Fyll formen med smeten.
Strö över den hackade mandeln.
Ställ i frysen i minst 4 timmar så att semifreddon är halvfryst vid servering.
Servera med färska bär, och något gott crunchigt och kanske en salt karamellsås.

Erbjudanden
Erbjudanden
Jetshop e-butik
Här kan du skapa erbjudanden som du kan koppla till unika produkter.
Senast köpta produkter
Marqués de Valdueza & tomatmarmelad
Marqués de Valdueza & tomatmarmelad
199 kr
Lilla delilådan
Lilla delilådan
430 kr
Pepparkvarn - fem pepparsorter
Pepparkvarn - fem pepparsorter
60 kr
Cima di Melfi i plåtdunk
Cima di Melfi i plåtdunk
89 kr

Paul Svensson i samarbete med OLIOLI

OLIOLI i samarbete med Arirang

Om olivolja

Matinspiration från OLIOLI

OLIOLI - återförsäljare & Restauranger

Snabba leveranser Trygga betalningar Fri frakt över 499 kr