Produkterna är förpackade i pappersull i en snygg delilåda av naturfärgad kartong
med presentsnöre och OLIOLI-dekal utanpå.
Vill du skicka deligåvan som en present?
Vi skickar till privatpersoner och företag inom 3 arbetsdagar.
Kryssa i rutan "Ange alternativ leveransadress" under dina egna kunduppgifter och fyll
sedan i mottagarens uppgifter. Om du vill skicka med en hälsning i paketet skriver du in
denna i Meddelanderutan.
SVEVO, 250 ML
Familjen Mancino producerar sina oljor i Puglia, Italiens "klack". Oliverna odlas
helt utan tillsatser och konstgödning och pressas i gårdens egen anläggning.
Namnet Svevo härstammar från kung Fredrik II som hade sina rötter i Svevia i tyska Schwaben.
Slottet, Il Castello di Gioia del Colle, tillhörde Fredrik II och är därför känt som Il Castello
Svevo. Slottet är en symbol för staden Gioia del Colle och familjen Mancino har valt
namnet Svevo för att understryka det starka bandet mellan olivoljan och dess ursprung.
Svevo är medelpepprig med toner av mandel och kronärtskocka. Svevo är
ofiltrerad vilket gör att smakerna förstärks och att de nyttiga ämnena som finns naturligt i
oljan i högre grad bibehålls.
Oljor som har en pepprig karaktär passar bäst i lite kraftigare maträtter som soppor, grytor
och pasta. Njut av ett gott nybakt bröd tillsammans med Svevo och ett gott flingsalt.
Kallpressad Extra Virgin olivolja.
Olivsorter: Frantoio, Ogliarola Barese, Coratina
Syrahalt: 0,2%
Skördeperiod: November
Volym: 250 ml
MANCINO CHILIOLJA, 250 ML
Mancino Chili tillverkas av ekologisk röd chili och Extra Virgin olivolja.
Chilioljan har en het och stark chilismak. Den innehåller inga tillsatser, enbart torkad
röd chili (en hel chilifrukt samt bitar och frön).
Mancino är en liten gårdsproducent som har odlat oliver på gården i Gioia del Colle i
Puglia, Italien i generationer. Oliverna odlas ekologiskt på 9 hektar mark.
Mancino Chili tillverkas efter släktens gamla Medelhavsrecept och man producerar
endast ett begränsat antal flaskor per år, cirka 2 000 st.
Mancino Chili passar bra till lax, grillat kött, pizza och asiatiska rätter.
Olivsorter: Coratina
Syrahalt: 0,3%
Skördeperiod: December
Volym: 250 ml
SALFIORE DI ROMAGNA, 300 G
Saltproduktionen i Cervia, en liten stad mellan Ravenna och Cesenatico vid Italiens
Adriatiska kust är mer än 2 000 år gammal. Namnet härstammar från det latinska
ordet "acervus" och betyder en hög av vitt salt, det vita guldet.
Salfiore di Romagna är det första salt som utvanns ur bäddarna i Cervia, Italiens
sista kvarvarande hantverksmässiga bäddar. Salfiore di Romagna omnämns ofta
som "Il Sale dei Papi" eller "Påvens salt" eftersom det enligt tradition sänds till
påvens bord.
I modern historia tillhörde saltproduktionen biskopen av Cervia och var belagd med
tung skatt. Idag används detta fina havssalt för att smaksätta grönsaker, carpaccio,
sushi, kött, grillad fisk, sallader och all mat man vill sätta en god smak på.
Salfiore di Romagna är inte ett flingsalt utan ett medelgrovt salt.
Innehåll: havssalt från italienska Adriatiska kusten
Ursprung: Cervia, Italien
Vikt: 300 g
LA MASROJANA SVARTA EMPELTREOLIVER, 220 G
La Masrojana's Empeltre-oliver växer i Aragón. Området har ett kontinentalt
medelhavsklimat med måttligt varma somrar och kalla vintrar. Naturen är dramatisk
och varierad med några av Pyrenéernas högsta toppar men även vackra dalar och
vidsträckta slätter.
Odlarnas hårda arbete under året och under skördetiden ger de bästa tänkbara
oliver som skördas för hand.
La Masrojana´s Empeltre-oliver är ekologiskt certifierade. Oliverna är medelstora med kärna.
De prepareras med en inläggning av vatten, havssalt och aromatiska örter och får dra åt sig smak
från salt och örter innan man tar bort vätskan och de läggs i burkar.
Burken innehåller därför enbart oliver och ingen vätska.
På grund av saltvattenlagen kan oliverna ha en naturligt "skrynklig" karaktär.
Producent: La Masrojana
Ursprung: Aragón, Spanien
Olivsort: Empeltre
Ingredienser: Empeltreoliver, salt, aromatiska örter
Volym: 220 g
LA MASROJANA SVART OLIVPATÉ
La Masrojana’s svarta olivpaté tillverkas för hand av naturliga ingredienser, helt utan
tillsatser. Patén har en koncentrerad, mycket god smak av oliver och aromatiska örter.
Den svarta olivpatén innehåller utvalda svarta Empeltre-oliver, olivolja, aromatiska örter
och salt.
God på crostini, till pasta, ostar, charkuterier och på tapasbrickan.
Producent: La Masrojana
Ursprung: Katalonien, Spanien
Innehåll: svarta Empeltre-oliver, olivolja, aromatiska örter, salt
Vikt: nettovikt 100 g
LA CHINATA REGAÑAS, 125 G
Krispiga kex gjorda på vetemjöl och Extra Virgin olivolja från La Chinata.
De är den perfekta följeslagaren till sallader, skaldjur, kött,
ost och patéer samt mycket lämpliga som krutonger ihop med
gazpacho, soppor och puréer.
Ingredienser: vetemjöl, vatten, Extra Virgin olivolja (20%), jäst och salt
Innehåller inga konserveringsmedel eller färgämnen.
Vikt: 125 g
Ursprung: Extremadura, Spanien
Förvaras svalt och torrt, ej i direkt ljus.
LA CHINATA VILDBLOMSHONUNG, 250 G
La Chinata's Vildblomshonung har en blommig arom och en len, söt smak med
varierande intensitet.
Passar i morgonfilen, bakning och matlagning.
Innehåll: vildblomshonung
Volym/Vikt: 250 g
Producent: La Chinata
Ursprung: Cáceres, Extremadura Spanien
LA CHINATA MÖRK CHOKLADKAKA, 100 G
La Chinata's mörka choklad är fylligt rik med en delikat balans mellan intensiv kakao
och söt arom. Chokladen innehåller 5% Extra Virgin olivolja som gör chokladen krämigt len.
God att äta som den är men går även att använda i bakning.
Producent: La Chinata
Ursprung: Extremadura, Spanien
Vikt: 100 g
Ingredienser: kakaomassa (70%), socker, kakaosmör, Extra Virgin olivolja, sojalecitin, vanilj.