Från vår framstående, spanska olivoljeproducent Marqués de Valdueza kommer även gårdens
honung. Familjens bin hjälper till med pollineringen som är grundläggande för gårdens ekosystem
där man producerar olivolja, vin och vinäger. Närvaron av bin och tillverkning av honung i mindre
skala har förekommit på Marqués de Valdueza's gård i många generationer.
På ägorna finns stenek, ljung, apelsinträd och vilda blommor. Man framställer honungen genom
traditionella metoder och dess karaktär präglas av organoleptiska egenskaper samt en fin, ren smak.
Ljunghonung framställs av nektar från ljungblomman. Honungen värms till max 40°C för att underlätta
hanteringen. Eftersom honungen inte genomgår någon kemisk behandling kommer den med tiden att
återgå till sin ursprungliga, fastare konsistens. Om du värmer burken i varmt vatten kommer den att
anta flytande form igen.
Ljunghonungen är mörkt bärnstensfärgad med en röd nyans.
Smaken är intensivt blommig och söt med en lätt bitter och salt ton.
En flytande honung med varierande kristallisering.
Passar till yoghurt, te, färskost, frukt och rostat bröd - gärna tillsammans med Marqués de Valdueza's
fina Extra Virgin olivolja.
Ingredienser: honung från ljungblomsnektar
Ursprung: Marqués de Valdueza's gård i Extremadura, Spanien
Vikt: 256 g (nettovikt)
Förvaras svalt och torrt.
Om honungen har kristalliserats kan du värma burken i varmt vatten så blir den flytande igen.