Familjen Mancino producerar sina oljor i Puglia, Italiens "klack". Oliverna odlas
helt utan tillsatser och konstgödning och pressas i gårdens egen anläggning.
Namnet Svevo härstammar från kung Fredrik II som hade sina rötter i Svevia i tyska Schwaben.
Slottet, Il Castello di Gioia del Colle, tillhörde Fredrik II och är därför känt som Il Castello
Svevo. Slottet är en symbol för staden Gioia del Colle och familjen Mancino har valt
namnet Svevo för att understryka det starka bandet mellan olivoljan och dess ursprung.
Svevo är medelpepprig med toner av mandel och kronärtskocka. Svevo är
ofiltrerad vilket gör att smakerna förstärks och att de nyttiga ämnena som finns naturligt i
oljan i högre grad bibehålls.
Oljor som har en pepprig karaktär passar bäst i lite kraftigare maträtter som soppor, grytor
och pasta. Njut av ett gott nybakt bröd tillsammans med Svevo och ett gott flingsalt.
Kallpressad Extra Virgin olivolja.
Olivsorter: Frantoio, Ogliarola Barese, Coratina
Syrahalt: 0,2%
Skördeperiod: November
Volym: 500 ml
Skörd: 2017