Vår spanska olivolja Merula är väldigt omtyckt och är uppskattad både av hemmakockar och i restaurangköken.
Merula har sitt ursprung på gården Perales de Miraflores i regionen Extremadura.
Den anrika Familjen Álvarez har tillverkat olivolja i flera generationer och deras prestigeolivolja Marqués de
Valdueza har vunnit flera priser och är rankad en av världens bästa olivoljor.
Merula är gårdens något enklare bruksolivolja som passar i både matlagning och som smaksättare.
Merula har fått 8,2 poäng av 9 möjliga hos IOCC, International Olive Oil Council och tillhör därmed även den
olivoljevärldens toppskikt.
Olivolja trivs bäst i mörk förpackning och syrefattig miljö. Därför är den plåtdunk med skyddande innerlager
Merula kommer i perfekt för att bibehålla bästa kvalitet.
På gården Perales de Miraflores växer fyra olivsorter; Morisca, Arbequina, Hojiblanca och Picual.
Man odlar, skördar, pressar och lagrar varje sort för sig och när alla oliver är pressade och lagrade sätter man
samman den perfekta blenden, den speciella karaktären hos Merula.
Merula är en olja som är lätt att tycka om och som har många användningsområden.
Karaktären är mild och fruktig med smak av torkad frukt, mandel, banan och citrus.
Passar bra till sallader, pasta, fisk, rostad potatis, marinader, stekning, bakning och i desserter.
Kallpressad Extra Virgin olivolja.
Olivsorter: Morisca, Arbequina, Hojiblanca, Picual
Syrahalt: 0,1%
Skördeperiod: oktober-december
Skörd: 2017
Volym: 500 ml
Läs mer om producenten