I över ett sekel har gården Disisa tillhört familjen Di Lorenzo. Ägorna omfattar 400 hektar
och hör till området DOC Alcamo och DOC Monreale när det gäller vinproduktion och för
produktion av oliver är marken en del av DOP-området "Val Di Mazara".
Gården har länge varit känd för sina fina kvalitetsprodukter och familjen arbetar
kontinuerligt med forskning, innovation och respekt för traditionen.
Man odlar till största delen olivsorten Cerasuola och en mindre del, cirka 10%, Nocellara
del Belice och Biancolilla.
Oliverna plockas för hand i oktober och november. Oliverna som är noggrant utvalda
och pressas samma dag på modernt sätt i slutna system.
Arom av vit tryffel (1,5%) infuseras i familjens Extra Virgin olivolja och ger en subtil men genuin
karaktär.
Passar fint till pasta, pizza, risotto och äggrätter och andra rätter du vill ge en lite lyxig touch.
Producent: Disisa, familjen Di Lorenzo
Ursprung: Monreale (Palermo), Sicilien, Italien
Olivsorter: Cerasuolo (ca 90%), Biancolilla, Nocellara del Belice (ca 10%)
Innehåll: Extra Virgin olivolja 98,5%, vit tryffel, 1,5%
Skördeperiod: oktober/november
Volym: 250 ml