MANCINO

Familjen Mancino är en liten gårdsproducent som har odlat oliver på
gården i Gioia del Colle i Puglia, Italien i generationer. Gården har varit
i familjens ägo sedan 1100-talet. Sedan 1976 har man producerat olivolja,
till en början för eget bruk och regional försäljning men på senare år även
för export till andra länder.

Mancino

Puglia ligger i Italiens klack, landskapet är oerhört vackert och fyllt av olivträd –
regionen Puglia är Italiens största producent av olivolja. Kustlandskapet bjuder
på oändligt betagande små byar.

Mancino

Här finns Alberobello med sina karakteristiska trulli som står på UNESCOs
världsarvlista. Husen är vitkalkade och runda med konformade tak av
mörkbruna takpannor.

Mancino


FAMILJEÄGD GÅRD
Gården sköts av familjen Mancino som själva är aktiva i arbetet på gården.
För att kunna garantera högsta kvalitet övervakar man personligen noggrant
varje steg i produktionen.

Mancino


PRODUKTION OCH FRAMSTÄLLNING
Oliver odlas på 9 hektar mark och på ägorna växer olivsorterna
Frantoio, Coratina och Ogliarola Barese.
Produktionen sker på gården och oliverna pressas direkt efter skörd.
Vid pressningen av oliverna håller man en temperatur på max 25 grader
(temperaturen får inte överstiga 27 grader för att en olivolja skall få ha
beteckningen Extra Virgin). Mancino´s oljor är ofiltrerade vilket innebär
att en större andel av de nyttiga ämnen (polyfenoler, E-vitaminer m fl)
som finns naturligt i olivoljan bibehålls.

Mancino


LOKALT URSPRUNG
Alla råvaror som används vid framställningen av Mancino´s produkter har sitt
ursprung i Puglia. De citroner, apelsiner och chilifrukter man använder i de
smaksatta oljorna kommer från gårdar inom 30 mils avstånd från Mancino´s
egen gård. Det durumvete som Mancino´s pasta tillverkas av kommer enbart
från vete från Puglia och Basilicata (grannregionen).

Mancino


EXKLUSIV PRODUKTION
Som mindre producent tillverkar Mancino endast en begränsad mängd olivolja varje år.
Gravistelli produceras i cirka 7 000 st flaskor per år. Mancino´s smaksatta oljor
tillverkas i cirka 2 000 st flaskor per år (Citron/Apelsin/Chili).

SORTIMENT

Gravistelli
GRAVISTELLI
Gravistelli framställs av 100% Coratina – en olivsort som är fruktig och grön
i smaken och ger en kraftig och smakrik olja med en pepprig fyllighet.

Gravistelli är ofiltrerad vilket gör att smakerna förstärks och att de nyttiga
ämnena som finns naturligt i oljan i högre grad bibehålls.
Oliverna odlas helt utan tillsatser och Gravistelli produceras i en begränsad
volym, cirka 7 000 flaskor varje år.

Oljor som har en pepprig och bitter karaktär passar bäst i lite fylligare maträtter
som soppor, grytor och pasta. Suveränt god att doppa nybakat lantbröd i.
Perfekt att ringla över pasta, prosciutto och parmigiano och även i en köttgryta.

Olivsorter: 100 % Coratina
Syrahalt: 0,1%
Skördeperiod: November
Volym: 500 ml


Svevo
SVEVO

Namnet Svevo härstammar från kung Fredrik II som hade sina rötter
i Svevia i tyska Schwaben.

Slottet, Il Castello di Gioia del Colle, tillhörde Fredrik II och är därför
känt som Il Castello Svevo. Slottet är en symbol för staden Gioia del Colle
och familjen Mancino har valt namnet Svevo för att understryka det starka
bandet mellan olivoljan och dess ursprung.

Svevo är gräsigt grön och pepprig med toner av mandel och kronärtskocka.
Svevo är ofiltrerad vilket gör att smakerna förstärks och att de nyttiga ämnena
som finns naturligt i oljan i högre grad bibehålls.

Oljor som har en pepprig karaktär passar bäst i lite kraftigare maträtter
som soppor, grytor och pasta. Njut av ett gott nybakt bröd tillsammans
med Svevo och ett gott flingsalt.

Kallpressad Extra Virgin olivolja
Olivsorter: Frantoio, Ogliarola Barese, Coratina
Syrahalt: 0,2%
Skördeperiod: November
Volym: 250 ml/500 ml


Mancino Basilika

MANCINO BASILIKA
Mancino Basilika framställs av Extra Virgin olivolja och torkad basilika.

Torkad ekologisk basilika läggs i kallpressad jungfruolja.
Man tillverkar sin basilikaolja efter ett gammalt Medelhavsrecept
och producerar endast ett begränsat antal flaskor, cirka 2 000 st, per år.

Mancino Basilika är en örtig och god smaksättare.
Använd med fördel till en tomatsallad, till grönsaksrätter, kyckling
och rostad potatis och rotfrukter.

Olivsorter: Coratina, Frantoio, Ogliarola Barese
Syrahalt: 0,3%
Skördeperiod: November
Volym: 250 ml

Mancino Citron

MANCINO CITRON
Mancino Citron framställs av oliver och färska citroner.
Innehåller inga tillsatser, enbart solmogna citroner som har sitt ursprung
inom 30 mil från Mancino´s gård.

Citronoljan tillverks efter släktens gamla Medelhavsrecept och man producerar
endast ett begränsat antal flaskor (ca 2 000 st varje år).
Mancino Citron är en frisk och mycket populär smaksättare.
Använd den i fisk- och kötträtter, i en risotto eller ringlad över sallad.

Olivsorter: Coratina
Syrahalt: 0,3%
Skördeperiod: November
Volym: 250 ml

Mancino Apelsin

MANCINO APELSIN
Mancino Apelsin tillverkas av Extra Virgin olivolja och färska apelsiner.
Den har en rund och söt smak av solmogna apelsiner.
Innehåller inga tillsatser, enbart apelsiner som har sitt ursprung inom
30 mil från Mancino´s gård.

Olivoljan tillverkas efter ett gammalt Medelhavsrecept och man producerar
endast ett begränsat antal flaskor (ca 2 000 st varje år).

Mancino Apelsin passar perfekt till lamm, fågel och fisk och är även
utmärkt till desserter.

Olivsorter: Coratina
Syrahalt: 0,3%
Skördeperiod: November
Volym: 250 ml

Mancino Chili

MANCINO CHILI
Mancino Chili tillverkas av Extra Virgin olivolja och torkad röd chili.
Den har en karakteristisk smak av röd chili och är stark och het.
Innehåller inga tillsatser, enbart chili som har sitt ursprung inom 30 mil
från Mancino´s gård.

Mancino Chili tillverkas efter ett gammalt Medelhavsrecept och man
producerar endast ett begränsat antal flaskor Chiliolja (ca 2 000 st varje år).
Mancino Chili passar bra till grillat kött, asiatisk mat och som en extra
smaksättare i kryddstarka rätter.

Olivsorter: Coratina
Syrahalt: 0,3%
Skördeperiod: November
Volym: 250 ml

Mancino Vitlök

MANCINO VITLÖK
Mancino Vitlök tillverkas av ekologisk Extra Virgin olivolja och rostad vitlök.
Rostad ekologisk vitlök läggs i kallpressad jungfruolja.
Man tillverkar sin vitlöksolja efter ett gammalt Medelhavsrecept och
producerar endast ett begränsat antal flaskor, cirka 2 000 st, per år.

Mancino Vitlök har en mild ton av rostad vitlök.
God till kött, svamp, bruschetta och grönsaksrätter.

Olivsorter: Coratina
Syrahalt: 0,3%
Skördeperiod: November
Volym: 250 ml

Mancino pasta

MANCINO PASTA
Mancino´s pasta tillverkas för hand enligt gammal italiensk tradition.
Pastasorterna är karakteristiskt formade efter Puglia´s kök och tillverkas
av durumvete enbart från Italien (Puglia & Basilicata).

Mancino´s pasta produceras endast i små mängder, vid beställning.
Durumvete av högsta kvalitet och den långa torktiden (24 timmar)
gör dess konsistens fylligare och mer rustikt ”al dente” än den industri-
tillverkade.

Mancino´s pasta finns i olika sorter:
Bucatini- långsmal rund, ihålig pasta (handgjord)
Cavatelli
 – formen liknar en ärtskida
Linguine – långsmal platt bandpasta
Orecchiette– snäck- eller öronformad
Pennoni
 – tubformad stor, ihålig pasta
Spaghetti - långsmal rund pasta
Spaghettoni - långsmal rund pasta (handgjord)

Dessa pastasorter finns i storleken 500 g.

Farfalle Fantasia - färgglad pasta formad som en fjäril
(naturliga färgämnen, rödbeta, paprika, gurkmeja, spenat)
Lasagne Tricolore - färgglada lasagneplattor
(naturliga färgämnen, rödbeta, paprika, gurkmeja, spenat)
Lingua di Suocera
- färgglad pasta lång, bred bandpasta
(naturliga färgämnen, rödbeta, paprika, gurkmeja, spenat, bläckfiskbläck)
Tianelle - färgglad pasta för ugnsgratinering
(naturliga färgämnen, rödbeta, paprika, gurkmeja, spenat)

Dessa pastasorter finns i storleken 250 g.


Ursprung: Italien, Puglia
Innehåll: durumvete, vatten
Innehåller gluten.

Mancino taralli

TARALLI
Taralli är en regiontypisk specialitet från området Puglia.
Mancino´s Taralli är handgjorda, produceras i liten mängd och tillverkas
vid beställning.

Ingredienserna blandas till en smet och delas i mindre bitar som sedan
formas till Taralli. Dessa bakas i ugn och blir sedan till spröda och matiga snacks.

Taralli är goda att äta som tilltugg till ett glas vin eller en drink.
Passar även bra att doppa i en god dip eller röra.
Finns i smakerna; Naturell, Fänkål, Chili, Rosmarin, Tomat- & Oregano.

Ursprung: Italien, Puglia
Innehåll: vetemjöl, Extra Virgin olivolja, vitt vin, vegetabilisk olja,
salt samt fänkål/chili/rosmarin/tomat- & oregano.
Innehåller gluten.
Vikt: 350 g

Erbjudanden
Erbjudanden
Jetshop e-butik
Här kan du skapa erbjudanden som du kan koppla till unika produkter.
Senast köpta produkter
Sötpotatisnudlar, 340 g
Sötpotatisnudlar, 340 g
39 kr
Sötpotatisnudlar, 1 kg
Sötpotatisnudlar, 1 kg
95 kr
Marqués de Valdueza Olivolja/Honung
Marqués de Valdueza Olivolja/Honung
270 kr 230 kr
MdVVinegar
MdV Rödvinsvinäger
125 kr 95 kr

Paul Svensson i samarbete med OLIOLI

OLIOLI i samarbete med Arirang

Om olivolja

Matinspiration från OLIOLI

OLIOLI - återförsäljare & Restauranger

Snabba leveranser Trygga betalningar Fri frakt över 499 kr