LA MASROJANA

La Masrojana grundades 1985. Man har specialiserat sig på framställning av regionala oliver
från regionerna Priorat, Ribera d'Ebre och Terra Alta.

Man producerar specialiteter som Arbequina och Empeltreoliver samt olivpaté på dessa olivsorter.
Produkterna är utvecklade efter de äldsta metoder som används i regionen och tillverkningen har
förts vidare från generation till generation.

La Masrojana


1992 moderniserades lokalerna och man startade en lite större produktion.
År 1996 utökade man produktionen som sedan dess även omfattar olivpatéer.
Med tanke på olivernas speciella karaktär och fina smak ville man introducera
ytterligare en intressant och attraktiv produkt.

La Masrojana

Regionen, traditionen, dess folk och dess personlighet ger oliver och olivpatéer dess
speciella karaktär. Områdets egenskaper, den kalkhaltiga jorden tillsammans med det extrema
mikroklimatet (extrema vintrar och somrar samt lite regn under hösten och våren) och en
anmärkningsvärd påverkan från Medelhavet, ger denna region exceptionella förhållanden för
produktionen av områdets oliver.

Jordbrukarna tar hand om jorden året runt och skördar oliverna för hand. Detta resulterar i
en Arbequinaoliv med utmärkt kvalitet, en exceptionell smak och färg, vilket återspeglar
odlarnas stolta tradition.
La Masrojana


Arbequinaoliver

GRÖNA ARBEQUINAOLIVER
La Masrojanas
Arbequinaoliver har odlats på bröderna Josep Antonis och Pacos mark.
Bröderna, som har varit bönder hela sitt liv, äger marken med olivträd som ligger vid
Serra de Montsant Natural Park (i Priorat).

Området Montsant mountain är en spektakulär och isolerad plats där Arbequina-oliverna
växer långsamt. Klimatet gör träden ger en mycket begränsad avkastning och frukt
med mycket speciella egenskaper vad gäller smak och konsistens.

Man kan inte helt säkert garantera ursprunget för olivsorten Arbequina, men det är
utan tvekan så att man för första gången producerade olivolja och bordsoliv av
Arbequinaoliven i Spanien, i de katalanska länderna, särskilt i provinserna
Tarragona och Lleida.

Liksom alla produkter från regionen, utmärker sig Arbequinaoliver på grund av sin
koncentration och tydlighet i doft och smak. Denna ekologiskt certifierade Arbequinaoliv
är mindre än den vanliga Arbequinaoliven vilket beror på att man enbart använder
naturligt gödsel.

De små oliverna har en koncentrerad smak av Priorats mark, en fast konsistens och
en kraftfull och intensiv smak som är karakteristisk området.
Skörden startar i slutet av september och håller på till början av oktober.
När oliverna anländer till produktionsanläggningen klassificeras de efter storlek och färg.

De oliver som inte uppfyller kvalitetskraven sorteras ut.
Efter klassificeringen läggs oliverna omedelbart i lerkrukor tillsammans med vatten,
salt och aromatiska örter. Här startar framställningsprocessen som kontrolleras varje vecka.
Efter några månader, packas alla oliver för hand.

Arbequinaoliver är idealiska till snacks, som aptitretare och i måltider.


Empeltreoliver

SVARTA EMPELTREOLIVER

La Masrojana´s Empeltre-oliver växer i Aragón. Området har ett kontinentalt 
medelhavsklimat med måttligt varma somrar och kalla vintrar. Naturen är
dramatisk och varierad med några av Pyrenéernas högsta toppar men även
vackra dalar och vidsträckta slätter.

Odlarnas hårda arbete under året och under skördetiden ger de bästa tänkbara
oliver som skördas för hand.

La Masrojana´s Empeltre-oliver är medelstora svarta oliver med kärna.
Oliverna prepareras med en inläggning av vatten, havssalt och aromatiska örter.
De får dra åt sig smak från salt och örter innan man tar bort vätskan och de läggs
i burkar. Burken innehåller därför enbart oliver och ingen vätska.

På grund av saltvattenlagen kan oliverna ha en naturligt "skrynklig" karaktär.

Ursprung: Aragón, Spanien
Olivsort: Empeltre
Ingredienser: Empeltreoliver, salt, aromatiska örter
Volym: 220 g (nettovikt)

Grön olivpaté

GRÖN OLIVPATÉ
La Masrojana’s gröna olivpaté tillverkas för hand av naturliga ingredienser,
helt utan tillsatser. Patén har en koncentrerad, mycket god smak av oliver och 
aromatiska örter. Olivpatén passar bra på crostini, till pasta, ostar, charkuterier
och på tapasbrickan.

Ursprung: Katalonien, Spanien
Innehåll: gröna Arbequina-oliver, olivolja, aromatiska örter, salt
Vikt: nettovikt 100 g

Svart olivpaté

SVART OLIVPATÉ
Den svarta olivpatén innehåller utvalda svarta Empeltre-oliver, olivolja,
aromatiska örter
och salt.
God på crostini, till pasta, ostar, charkuterier och på tapasbrickan.

Ursprung: Katalonien, Spanien
Innehåll: svarta Empeltre-oliver, olivolja, aromatiska örter, salt
Vikt: nettovikt 100 g

Svart olivpaté med röd chili

SVART OLIVPATÉ MED RÖD CHILI
Den svarta olivpatén innehåller utvalda svarta Empeltre-oliver, olivolja,
aromatiska örter och salt.
God på crostini, till pasta, ostar, charkuterier och på tapasbrickan.

Ursprung: Katalonien, Spanien
Innehåll: svarta Empeltre-oliver, olivolja, aromatiska örter, salt
Vikt: nettovikt 100 g

Erbjudanden
Erbjudanden
Jetshop e-butik
Här kan du skapa erbjudanden som du kan koppla till unika produkter.
Senast köpta produkter
Sötpotatisnudlar, 340 g
Sötpotatisnudlar, 340 g
39 kr
Sötpotatisnudlar, 1 kg
Sötpotatisnudlar, 1 kg
95 kr
Marqués de Valdueza Olivolja/Honung
Marqués de Valdueza Olivolja/Honung
270 kr 230 kr
MdVVinegar
MdV Rödvinsvinäger
125 kr 95 kr

Paul Svensson i samarbete med OLIOLI

OLIOLI i samarbete med Arirang

Om olivolja

Matinspiration från OLIOLI

OLIOLI - återförsäljare & Restauranger

Snabba leveranser Trygga betalningar Fri frakt över 499 kr