FILIPPI & MARTINI

Familjerna Filippi & Martini i Taggia, Ligurien har odlat oliver och framställt olivolja
i över 100 år för personligt bruk. Man har tagit hand om sin mark och sina olivträd
med kärlek, hängivenhet, passion och tålamod.

Familjetraditionen har gått i arv från generation till generation och produktionen av
högkvalitativ olivolja har fortsatt att växa. Vännerna Gianni Filippi och Massimo Martini
delar passionen för sin mark och sin olivolja.

Filippi & Martini

Taggiasca-oliven odlas i västra Ligurien på Riviera del Ponente. Dess historia
går tillbaka till 600 f Kr när San Colombano-munkar från Lérinsöarna i Provence
i södra Frankrike, tog med sig olivsorten till Ligurien. Benediktinermunkar från
Pedona odlade senare Taggiasca-olivträdet genom noggrant urval och försiktig ympning.
De förstod att det milda, soliga klimatet var perfekt för odling av olivträd.

Det steniga, karga landskapet var dock inte lika lämpat för odling av olivträd
så marken omvandlades till terrasser med det liguriska landskapet som en naturlig
amfiteater med havsutsikt.
År 1 600 utgjorde olivskörd och produktion av olivolja en av de viktigaste ekonomiska
verksamheterna i Taggia. Namnet "Taggiasca" härstammar från Taggia, en liten
medeltida stad i provinsen Imperia, och denna olivsort har sedan dess varit en
viktig inkomstkälla för lokalbefolkningen.

Taggiasca anses vara unik med oöverträffade organoleptiska egenskaper.
Även om Taggiasca-oliven enbart växer i små mängder i privilegierade områden
i västra Ligurien har den blivit en av de mest eftertraktade oliverna/olivoljan i
världen och har definierats som den bästa för produktion av olivolja och oliver i saltlag.

Den något fruktiga, söta smaken och doften med en antydan av kronärtskocka
och mandel och dess låga syrahalt gör olivolja tillverkad av Taggiascaoliver unik
och ger maten en förfinad smak utan att dölja andra smaker.

Taggiascaoliver

Filippi & Martini's olivlundar är hundra år gamla. Alla oliver plockas för hand i
oktober eller november, när oliverna nått rätt stadium av mognad och är redo
att pressas. Efter plockning tvättas oliverna varsamt med vatten och kallpressas
därefter inom 12-24 timmar efter plockning.

Filippi & Martini producerar en av områdets bästa Extra Virgin olivoljor samt
grönsakspatéer på kronärtskocka, röd chili och pesto.



Antro 76
ANTRO76
Exklusiv, D.O.P-märkt ligurisk Extra Virgin olivolja från familjerna
Filippi & Martini. Pressad på utvalda Taggiascaoliver från familjernas
egna odlingar i Taggia. 
Utsökt frisk smak, välbalanserad och fin med
en lätt pepprig avrundning.
Antro 76 är ofiltrerad för bästa smakupplevelse. Passar utmärkt till
fisk och skaldjur, sallader, primörer och att doppa bröd i.

Kallpressad Extra Virgin olivolja.
Ursprung: Taggia i Ligurien, Italien - D.O.P Riviera Ligure
Olivsort: 100% Taggiasca
Syrahalt: 0,2 %
Karaktär: lätt fruktig arom med en söt smak med inslag av
mandel och kronärtskocka.
Storlek: 500 ml




PestoBASILIKAPESTO

Filippi & Martini's Pesto är gjord på klassiskt vis med basilika Genovese D.O.P
(ursprungsbeteckning), pinjenötter, vitlök och parmesan. Vi rekommenderar den här peston varmt, nu kan du köpa en
färdig burk men med känslan av att du gjort den själv!

Serveras med alla typer av pasta (spaghetti, trofie och gnocchi).
Även god på antipastitallriken och på focaccia.

Ursprung: Taggia i Ligurien, Italien
Ingredienser: Basilica Genovese D.O.P, Extra Virgin olivolja 30%, cashewnötter, Grana Padana, Pecorino, vassle, vitlök, pinjenötter,
salt, citronsyra
Volym: 212 ml


Kronärtskockspaté

KRONÄRTSKOCKSPATÉ
Ligurisk paté på kronärtskocka. Mild och fin smak med tydlig smak
av kronärtskocka. God på crostini och till pasta. En härlig kräm gjord
på de bästa lokala kronärtskockorna.

Patén har en mycket fin smak med tydlig men mild karaktär av kronärtskocka. Utmärkt god på crostini, bröd och bruschetta.

Ursprung: Taggia i Ligurien, Italien
Ingredienser:kronärtskocka 87%, Extra Virgin olivolja 10%, salt, oregano, vinvinäger, citronsyra
Volym: 212 ml

Chilipaté

CHILIPATÉ
Chilipatén har en god sammansatt smak av kronärtskocka, tomat, vitlök för en lite mjukare känsla och en liten andel chili för ett sting i avrundningen. Snart en favorit i ditt skafferi! Prova som en snabb
pastasås med lite styrka i. Även självklar på bruschetta 
eller bröd som
aperitif.
Ursprung: Taggia i Ligurien, Italien
Ingredienser: kronärtskocka 40%, Extra Virgin olivolja 30%, färska
tomater 24%, 
vitlök 3%, salt 2,5%, chili 0,5%
Volym: 212 ml

Erbjudanden
Erbjudanden
Jetshop e-butik
Här kan du skapa erbjudanden som du kan koppla till unika produkter.
Senast köpta produkter
Disisa Vitlöksolivolja från Sicilien, Italien.
Vitlöksolivolja, 250 ml
119 kr
Rosa Himalayasalt
Rosa Himalayasalt
85 kr 59 kr
Chokladkaka med olivolja & ingefära
Chokladkaka med olivolja & ingefära
59 kr 19 kr
Bokkum Woksås
Bokkum Woksås
59 kr 47 kr

Paul Svensson i samarbete med OLIOLI

OLIOLI i samarbete med Arirang

Om olivolja

Matinspiration från OLIOLI

OLIOLI - återförsäljare & Restauranger

Snabba leveranser Trygga betalningar Fri frakt över 499 kr