Produkterna är förpackade i träull i en öppen trälåda med cellofan och presentsnören runt.
Vill du skicka detta paket som en gåva?
Kryssa i rutan "Ange alternativ leveransadress" under dina egna kunduppgifter och fyll sedan i
mottagarens uppgifter. Om du vill skicka med en hälsning i paketet skriver du in detta
i Meddelanderutan till höger omkunduppgifterna.
VILLA ZOTTOPERA ROSSO, 500 ML
Regionen Ragusa, belägen vid Siciliens sydspets producerar olivoljor av oerhört fin kvalitet.
Det kuperade landskapet med sina områdestypiska olivsorter tillverkar några av Italiens
allra bästa Extra Virgin olivoljor.
Giuseppe Rosso's familjegård har odlat sina oliver i många generationer och bär sitt arv
med stolthet och respekt för familjens tradition. Man strävar kontinuerligt efter att utveckla
och förfina sin välrenommerade olivolja.
Rosso's Extra Virgin olivolja framställs ekologiskt av oliver från träd som växer i
Chiaramonte Gulfis backiga landområden som under 2 000 år har varit ursprung till
förstklassiga olivoljor.
Giuseppe Rosso följer de strikta regler som organet för ekologisk produktion kring skörd,
produktion och lagring kräver.
Olivsorten Tonda Iblea, som är områdesspecifik och enbart växer i området Ragusa, ger
Rosso dess unika och fantastiska karaktär.
Oliverna handplockas och fraktas omedelbart efter skörd till produktionsanläggningen för
att behålla hygien och kvalitet genom hela tillverkningsprocessen.
Produktionen sker i moderna anläggning med slutna system som garanterar en utmärkt
olja tillverkad under optimala förutsättningar.
Rosso består av speciellt utvalda oliver ur varje skörd. Endast oliver av högsta kvalitet får
användas för att producera denna exklusiva olja som tillverkas i ett mycket begränsat antal
liter per år.
Passar till kraftfulla rätter med svamp och kött, charkuterier, smakrika soppor och tomaträtter.
Kallpressad Extra Virgin olivolja.
Ursprung:: Sicilien, Monte Iblei, Chiaramonte Gulfi, Ragusa, Italien
Producent: Giuseppe Rosso
Olivsort: 100% Tonda Iblea
Syrahalt: 0,2 %
Karaktär: kvisttomat, friskt gräs, ruccolasallad. Mycket intensiv grön ton med inslag av
tomat, nyklippt gräs och ruccola. En läcker pepprighet och avslutande bitter avrundning.
Storlek: 500 ml
DISISA CERASUOLA, 500 ML
I över ett sekel har gården Disisa tillhört familjen Di Lorenzo.
Ägorna omfattar 400 hektar och hör till området DOC Alcamo och DOC Monreale för
vinproduktionen och för produktion av oliver är marken en del av DOP-området "Val Di
Mazara".
Gården har länge varit känd för sina fina kvalitetsprodukter och familjen arbetar
kontinuerligt med forskning, innovation och respekt för traditionen.
Disisa Cerasuola är ekologiskt certifierad. Gårdens kvalitetssystem är certifierat av CISQCERT och IQNET.
Man odlar till största delen olivsorten Cerasuola och en mindre del, cirka 10%, Nocellara
del Belice och Biancolilla.
Oliverna plockas för hand i oktober och november. Oliverna som används för Disisa Cerasuola
är noggrant utvalda och pressas samma dag på modernt sätt i slutna system.
Disisa Cerasuola är ofiltrerad och behåller därför sin ursprungliga karaktär och goda egenskaper.
KARAKTÄR
Intensivt grön och robust olja med toner av nyklippt gräs, tomatkvist och kronärtskocka.
Till en början behagligt mjuk med en medelpepprig eftersmak.
Passar till soppor, rött kött, tomaträtter och bruschetta.
Kallpressad Extra Virgin olivolja.
Producent: Disisa, familjen Di Lorenzo
Ursprung: Monreale (Palermo), Sicilien, Italien
Olivsorter: Cerasuola
Syrahalt: 0,2%
Skördeperiod: oktober/november
Volym: 500 ml
SVEVO, 500 ML
Familjen Mancino producerar sina oljor i Puglia, Italiens "klack". Oliverna odlas
helt utan tillsatser och konstgödning och pressas i gårdens egen anläggning.
Namnet Svevo härstammar från kung Fredrik II som hade sina rötter i Svevia i tyska Schwaben.
Slottet, Il Castello di Gioia del Colle, tillhörde Fredrik II och är därför känt som Il Castello
Svevo. Slottet är en symbol för staden Gioia del Colle och familjen Mancino har valt
namnet Svevo för att understryka det starka bandet mellan olivoljan och dess ursprung.
Svevo är medelpepprig med toner av mandel och kronärtskocka. Svevo är
ofiltrerad vilket gör att smakerna förstärks och att de nyttiga ämnena som finns naturligt i
oljan i högre grad bibehålls.
Oljor som har en pepprig karaktär passar bäst i lite kraftigare maträtter som soppor, grytor
och pasta. Njut av ett gott nybakt bröd tillsammans med Svevo och ett gott flingsalt.
Kallpressad Extra Virgin olivolja.
Olivsorter: Frantoio, Ogliarola Barese, Coratina
Syrahalt: 0,2%
Skördeperiod: November
Volym: 500 ml