Produkterna är förpackade i träull i en elegant trälåda med OLIOLI-loggan inbränd på locket.
Vill du skicka detta paket som en gåva?
Kryssa i rutan "Ange alternativ leveransadress" under dina egna kunduppgifter och fyll sedan i
mottagarens uppgifter. Om du vill skicka med en hälsning i paketet skriver du in hälsningen
i Meddelanderutan till högerom kunduppgifterna.
DISISA TESORO, 500 ML
I över ett sekel har gården Disisa tillhört familjen Di Lorenzo.
Ägorna omfattar 400 hektar och hör till området DOC Alcamo och DOC Monreale för
vinproduktionen och för produktion av oliver är marken en del av DOP-området "Val Di
Mazara".
Gården har länge varit känd för sina fina kvalitetsprodukter och familjen arbetar
kontinuerligt med forskning, innovation och respekt för traditionen.
Tesoro är certifierad av "Agroqualità" som är ett kontrollorgan för livsmedelsprodukter
inom ekologiskt jordbruk. Gårdens kvalitetssystem är certifierat av CISQCERT och IQNET.
Man odlar till största delen olivsorten Cerasuola och en mindre del, cirka 10%, Nocellara
del Belice och Biancolilla.
Oliverna plockas för hand i oktober och november. Oliverna som används för Tesoro är
noggrant utvalda och pressas samma dag på modernt sätt med slutna system.
Tesoro är ofiltrerad och behåller därför sin ursprungliga karaktär och goda egenskaper.
Tesoro har en intensiv och robust grön smak med toner av tomatkvist och kronärtskocka.
En kraftfull olja med mycket karaktär.
Passar till kötträtter, soppor, tomaträtter, bruschetta och att doppa ett gott bröd i.
Kallpressad Extra Virgin olivolja.
Producent: Disisa, familjen Di Lorenzo
Ursprung: Monreale (Palermo), Sicilien, Italien
Olivsorter: Cerasuola (ca 90%), Biancolilla, Nocellara del Belice (ca 10%)
Syrahalt: 0,1%
Skördeperiod: oktober/november
Volym: 500 ml
VETUS AURUM, 250 ML
VETUS balsamico produceras i Modena i regionen Emilia-Romagna i Italien.
Balsamicon framställs av druvmust från druvsorterna Trebbiano och Lambrusco.
VETUS tillverkar dels traditionell balsamico (Tradizionale, lagrad i 12 och 25 år)
men även balsamico lagrad kortare tid (4 och 7 år).
VETUS producerar enbart äkta balsamico helt utan färgämnen, smaktillsatser eller förtjockningsmedel.
Druvmusten kokas i rostfria stålkärl under öppen gaslåga. En termostat reglerar temperaturen så att
musten inte bränns utan långsamt reduceras.
Samtidigt koncentreras druvmustens naturliga sockerhalt och ger en reducerad must med en
sötaktig prägel som förstärks vid fatlagringen.
Druvmusten flyttas sedan över i mindre ekfat där mognadsprocessen påbörjas.
Träfatslagringen ger balsamicon en intensiv, koncentrerad och utvecklad karaktär.
Aurum innehåller till största delen nedkokt druvmust och en ytterst liten mängd vin-vinäger.
Druvsorter: Trebbiano, Lambrusco
Lagringstid: 7 år
Innehåll: druvmust, vin-vinäger
Syrahalt: 6%
Volym: 100 ml
Aurum har en komplex, välutvecklad och koncentrerad smak. Syran är mindre och
konsistensen trögflytande.
Aurum lämpar sig bäst för den sista touchen, som droppad över vällagrad Parmigiano Reggiano,
Parmaskinka eller en ruccolasallad men är även utsökt till grillade rotfrukter eller risotto.
Ljuvlig till färska jordgubbar och vaniljglass.
Droppkork och infoblad medföljer i snygg förpackning.