Produkterna är förpackade i träull i en elegant trälåda med OLIOLI-loggan inbränd på locket.
Vill du skicka detta paket som en gåva?
Kryssa i rutan "Ange alternativ leveransadress" under dina egna kunduppgifter och fyll sedan i
mottagarens uppgifter. Om du vill skicka med en hälsning i paketet skriver du in hälsningen
i Meddelanderutan till högerom kunduppgifterna.
MARQUÉS DE VALDUEZA OLIVOLJA 250 ML
Spanska Marqués de Valdueza tillhör toppskiktet av världens främsta olivoljor.
IOOC - International Olive Oil Council har utsett Marqués de Valdueza till en
av världens bästa olivoljor (8,5 poäng av 9 möjliga).
Marqués de Valdueza utsågs till Spaniens bästa Extra Virgin olivolja i klassen
"Fruity Mature" (skörd 2010-2011) av Departmentet för Miljö-, Landsbygds-, och
Marina frågor. Utmärkelsen anses av experter vara Spaniens mest betydelsefulla
och en av världens viktigaste.
Marqués de Valdueza är en gårdsproducerad Extra Virgin olivolja från gården
Perales de Miraflores i Extremadura i Sydvästra Spanien.
Familjen Álvarez de Toledo har anor tillbaka till Christofer Columbus och har tillverkat
sin fina olivolja i flera generationer.
Man hanterar odling och tillverkning med mycket stor respekt för natur och miljö.
Vid skörd och produktion konsulteras den världskände olivoljeexperten Cristino Lobillo Rios.
Med sin komplexa arom och fruktiga smak är Marqués de Valdueza en sensation
för alla sinnen. Karaktären är nyanserad med inslag av äpple, tomat, nyklippt gräs
och mandel.
Marqués de Valdueza är oerhört välbalanserad och med en frisk fruktighet och
en lite mildare och lättare stil. Passar därför bäst i rätter där du vill låta oljan komma
till sin rätt utan att andra smaker tar överhanden och som smakförhöjare.
Ringla över sallader och primörer som sparris och morötter, använd till förrätter,
lättare huvudrätter, grillat kött och fisk och även till desserter.
Marqués de Valdueza är också ljuvlig ihop med ett gott, hembakat bröd och ett bra salt.
Kallpressad Extra Virgin olivolja.
Olivsorter: Morisca 35%, Arbequina 30%, Picual 20% och Hojiblanca 15%
(fördelningen varierar för varje skörd).
Syrahalt: 0,1%
Skördeperiod: november-december
Volym: 250 ml
MARQUÉS DE VALDUEZA RÖDVINSVINÄGER 250 ML
Familjen Àlvarez är en av Spaniens främsta olivoljeproducenter.
Egendomen i Extremadura nära Mérida har varit i familjens ägo i flera generationer.
2002 planterades tre olika druvsorter på 40 hektar mark (Merlot, Cabernet Sauvignon
och Syrah).
Idag tillverkar man även vin och av en liten del har man nu börjat producera vinäger.
Marqués de Valdueza Rödvinsvinäger tillverkas enligt Orleansmetoden där över-
gången från vin till vinäger sker under lagring på ekfat.
Marqués de Valdueza's vinäger är lagrad i 20 månader på franska ekfat.
Karaktären är rund, nyanserad och komplex med doft och smak av honung och
russin. Färgen har en ljust rödgul, gyllene ton.
Ursprung: Mérida, Extremadura
Innehåll: rödvinsvinäger
Druvsorter: 17% Merlot, 41% Cabernet Sauvignon, 42% Syrah
Producent: Marqués de Valdueza
Volym: 250 ml
MERULA, 500 ML
Vår spanska olivolja Merula är väldigt omtyckt och är uppskattad både av hemmakockar
och i restaurangköken.
Merula har sitt ursprung på gården Perales de Miraflores i regionen Extremadura.
Den anrika Familjen Álvarez har tillverkat olivolja i flera generationer och deras prestigeolivolja Marqués de
Valdueza har vunnit flera priser och är rankad en av världens bästa olivoljor.
Merula är gårdens något enklare bruksolivolja som passar i både matlagning och som smaksättare.
Merula har fått 8,2 poäng av 9 möjliga hos IOCC, International Olive Oil Council och tillhör därmed även den
olivoljevärldens toppskikt.
Olivolja trivs bäst i mörk förpackning och syrefattig miljö. Därför är den plåtdunk med skyddande innerlager
Merula kommer i perfekt för att bibehålla bästa kvalitet.
På gården Perales de Miraflores växer fyra olivsorter; Morisca, Arbequina, Hojiblanca och Picual.
Man odlar, skördar, pressar och lagrar varje sort för sig och när alla oliver är pressade och lagrade sätter man
samman den perfekta blenden, den speciella karaktären hos Merula.
Merula är en olja som är lätt att tycka om och som har många användningsområden.
Karaktären är mild och fruktig med smak av torkad frukt, mandel, banan och citrus.
Passar bra till sallader, pasta, fisk, rostad potatis, marinader, stekning, bakning och i desserter.
Kallpressad Extra Virgin olivolja.
Olivsorter: Morisca, Arbequina, Hojiblanca, Picual
Syrahalt: 0,1%
Skördeperiod: oktober-december
Volym: 500 ml
MARQUÉS DE VALDUEZA LJUNGHONUNG
Från vår framstående, spanska olivoljeproducent Marqués de Valdueza kommer även gårdens
honung. Familjens bin hjälper till med pollineringen som är grundläggande för gårdens ekosystem
där man producerar olivolja, vin och vinäger. Närvaron av bin och tillverkning av honung i mindre
skala har förekommit på Marqués de Valdueza's gård i många generationer.
På ägorna finns stenek, ljung, apelsinträd och vilda blommor. Man framställer honungen genom
traditionella metoder och dess karaktär präglas av organoleptiska egenskaper samt en fin, ren smak.
Ljunghonung framställs av nektar från ljungblomman. Honungen värms till max 40°C för att underlätta
hanteringen. Eftersom honungen inte genomgår någon kemisk behandling kommer den med tiden att
återgå till sin ursprungliga, fastare konsistens. Om du värmer burken i varmt vatten kommer den att
anta flytande form igen.
Ljunghonungen är mörkt bärnstensfärgad med en röd nyans.
Smaken är intensivt blommig och söt med en lätt bitter och salt ton.
En flytande honung med varierande kristallisering.
Passar till yoghurt, te, färskost, frukt och rostat bröd - gärna tillsammans med Marqués de Valdueza's
fina Extra Virgin olivolja.
Ingredienser: honung från ljungblomsnektar
Ursprung: Marqués de Valdueza's gård i Extremadura, Spanien
Vikt: 256 g (nettovikt)
Förvaras svalt och torrt.
Om honungen har kristalliserats kan du värma burken i varmt vatten så blir den flytande igen.
MARQUÉS DE VALDUEZA APELSINBLOMSHONUNG
Apelsinblomshonungen framställs av nektar från blommor från gårdens apelsinträd.
Honungen värms till max 40°C för att underlätta hanteringen. Eftersom honungen inte genomgår
någon kemisk behandling kommer den med tiden att återgå till sin ursprungliga, fastare konsistens.
Om du värmer burken i varmt vatten kommer den att anta flytande form igen.
Apelsinblomshonungens färg är ljust bärnstensfärgad med en gul nyans.
Smaken är blommig med citrustoner och har en intensiv och kvardröjande smak.
En flytande honung med en liten kristallisering.
Passar till ostar, te, glass, rostat bröd - gärna tillsammans med Marqués de Valdueza's
fina Extra Virgin olivolja.
Ingredienser: honung från apelsinblomsnektar
Ursprung: Marqués de Valdueza's gård i Extremadura, Spanien
Vikt: 256 g (nettovikt)
Förvaras svalt och torrt.
Om honungen har kristalliserats kan du värma burken i varmt vatten så blir den flytande igen.