Produkterna är inslagna i cellofan med presentsnören och OLIOLI-dekal utanpå.
Vill du skicka deligåvan som en present?
Vi skickar till privatpersoner och företag inom 3 arbetsdagar.
Kryssa i rutan "Ange alternativ leveransadress" under dina egna kunduppgifter och fyll
sedan i mottagarens uppgifter. Om du vill skicka med en hälsning i paketet skriver du in
detta i Meddelanderutan till höger om kunduppgifterna.
DISISA TRYFFELOLJA
I över ett sekel har gården Disisa tillhört familjen Di Lorenzo. Ägorna omfattar 400 hektar
och hör till området DOC Alcamo och DOC Monreale när det gäller vinproduktion och för
produktion av oliver är marken en del av DOP-området "Val Di Mazara".
Gården har länge varit känd för sina fina kvalitetsprodukter och familjen arbetar
kontinuerligt med forskning, innovation och respekt för traditionen.
Man odlar till största delen olivsorten Cerasuola och en mindre del, cirka 10%, Nocellara
del Belice och Biancolilla.
Oliverna plockas för hand i oktober och november. Oliverna som är noggrant utvalda
och pressas samma dag på modernt sätt i slutna system.
Arom av vit tryffel (1,5%) infuseras i familjens Extra Virgin olivolja och ger en subtil men genuin
karaktär.
Passar fint till pasta, pizza, risotto och äggrätter och andra rätter du vill ge en lite lyxig touch.
Producent: Disisa, familjen Di Lorenzo
Ursprung: Monreale (Palermo), Sicilien, Italien
Olivsorter: Cerasuolo (ca 90%), Biancolilla, Nocellara del Belice (ca 10%)
Innehåll: Extra Virgin olivolja 98,5%, vit tryffel, 1,5%
Skördeperiod: oktober/november
Volym: 250 ml
FILOTEA TRYFFELPASTA
Filotea är en liten producent, beläget i hjärtat av Marche, som tillverkar sin pasta
enligt lokala traditioner.
Att uppnå utmärkt smak är Filotea's högsta prioritet. Därför grundar sig pasta-
tillverkningen inte bara på noggranna bearbetningsmetoder utan även på
noggrann övervakning av alla steg i produktionen som startar med valet av mjöl,
durumvetemjöl och färska ägg.
Filotea's pasta tillverkas enligt ett gammalt recept från Marche.
Man följer noggrant samma framställningsmetoder som sina mor- och farmödrar
en gång i tiden använde. Vid tillverkningen använder man sig av bronsvalsar som ger
pastan en rustik ytstruktur för maximal uppsugningsförmåga.
Genom att välja endast de bästa äggen och mjöl av högsta kvalitet garanteras en
genuin produkt. Pastan torkas långsamt och varsamt vid låg temperatur. Den speciella
torkningsprocessen ger pastan den autentiska smak som är typisk för hantverksmässigt
tillverkad pasta.
Denna tålmodiga process ger en unik pasta som är otroligt lätt och enkel att smälta medan
dess strukturerade yta hjälper till att absorbera såser som därmed förhöjer pastans smak och
lyfter fram ingredienserna i rätten.
Fettucine al Tartufo är en platt, cirka 1 cm bred bandpasta med bitar av svart tryffel.
Delikat med en gräddig sås med svamp eller bara riven parmesan, en god olivolja och
nystött svartpeppar.
Ursprung: Marche, Italien
Ingredienser: durumvetemjöl, ägg (30 %), vetemjöl, svart tryffel (2%)
Koktid: 4 minuter
Vikt: 250 g