Kokt druvmust, även kallad Saba, tillverkas på traditionsenligt vis enligt urgammalt recept.
Druvmust kokas ned, i kopparkärl över öppen eld, till cirka en tredjedel av sin ursprungliga volym.
Användningen av Saba har ett väldigt tidigt ursprung. De första som använde den var romarna
(sapa är i själva verket det latinska namnet), vilket framgår i Apicius receptsamling (romerska
matlagningsrecept som tros ha skapats under senare delen av 300-talet eller tidigare delen av 400-talet).
På den italienska landsbygden har man sedan traditionsenligt fortsatt tillverka Saba som har haft
en speciell plats i kokböcker i alla italienska regioner på grund av sin smak som är mycket söt
och smakrik.
I det moderna köket fungerar den perfekt som ett naturligt sötningsmedel i desserter, glass,
yoghurt och frysta desserter. Även utmärkt som smaksättning vid tillredning av grönsaker, kött,
fisk, fågel och till ost eller i såser och marinader.
Ursprung: Modena, Italien
Druvsort: Lambrusco (Salamino and Ancelotta)
Ingredienser: druvmust reducerad över öppen eld.
Innehåller sulfiter. Öppnad flaska förvaras i kylskåp.
Volym: 250 ml
Certifieringar: Ekologiskt certifierad